Archiwum styczeń 2022


sty 22 2022 Warka nr.2 New Beer's on the Blok's Belgian...
Komentarze (0)

Kolejna warka z ekstraktów
Tym razem Belgijski ALE

Dodatki
- skórka gorzkiej pomarańczy
- cukier kandyzowany

 

 

Gotowanie Oktawia 30 g 60 min 7.1 %
Gotowanie Hallertau Tradition 30 g 15 min 5 %   
Aromat (koniec gotowania) Sybilla 30 g 5 min 3.5 %

Moja ocena 3,5 /6

Etykieta:

geddeon   
sty 02 2022 Warka nr.1 Remontowa IPA - pierwsza warka...
Komentarze (0)

Po 9 latach przerwy powrót do warzenia
Pierwsze piwo z ekstraktów słodowych WES

Użyte chmiele

 

Gotowanie Lublin (Lubelski) 50 g 60 min 4 %
Gotowanie Hallertau Tradition 50 g 20 min 5 %
Aromat (koniec gotowania) Lomik 50 g 5 min 3.8 %  

Wyrób średniej jakości. Trochę żle dobrany spsób chmielenia
Ogólnie da się wypić, ale jescze to nie jest to co być powinno.

 

 


W mojej ocenie:  3/6


Etykieta:

geddeon